Parcul Astra din Sibiu: 132 de ani petrecuti in inima orasului

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Parcul Astra din Sibiu: 132 de ani petrecuti in inima orasului

Parcul Astra din Sibiu este o zona amplasata in inima orasului, delimitata de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii. In 2011 se implinesc 132 de ani de la infiintarea acestui parc, care gazduieste, printre altele, 9 busturi ale unor importante personalitati romanesti. 

Ideea infiintarii unui parc in centrul Sibiului a venit in 1869, insa s-a materializat abia in 1879, odata cu intemeierea Societatii pentru infrumusetarea orasului. Parcul a fost prima realizare de seama a acesteia. 

Busturile lui Baritiu, Goga si Lazar

Parcul Astra gazduieste 9 busturi ale celor mai importante personalitati romanesti grupate in jurul Asociatiei ASTRA: Gheorghe Baritiu, Badea Cartan, Timotei Cipariu, Octavian Goga, Gheorghe Lazar, Andrei Muresanu, Andrei Saguna, Ioan Slavici si Emanuil Gojdu. 

Bustul lui Baritiu, cea mai impunatoare realizare, situat exact in fata intrarii in edificiu, a fost realizat de Oskar Spathe in 1912 si adus in parc in 1924. Bustul lui Goga a fost realizat de Ada Geo Medrea, sotia sculptorului Corneliu Medrea. 

Palatul Asociatiunii

In partea stanga a Parcului Astra se afla Policlinica de copii. O alta cladire este Palatul Asociatiunii, inaugurat in 1905. Aceasta adapostea o sala de conferinte, biblioteca, prima sala de teatru romanesc si Muzeul de etnografie si pictura romaneasca. 

In prezent, Palatul Asociatiunii gazduieste Biblioteca Astra, cea mai importanta biblioteca a orasului. Corpul B al Bibliotecii ASTRA a fost ridicat in partea de nord a parcului, la intersectia cu strada Mitropoliei, fiind inaugurat in 2007.

Pentru a cauta cazare in Sibiu, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Parcul Astra din Sibiu: 132 de ani petrecuti in inima orasului