Top 5 faruri care sfideaza timpul

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Top 5 faruri care sfideaza timpul

Farurile au fascinat intotdeauna turistii, pentru ca sunt o sursa de inspiratie si o dovada incontestabila a altor vremuri, in care tehnologia era aproape necunoscuta de marinarii obligati sa se descurce pe mare cu instrumente primitive. Unele dintre faruri sunt acoperite de obloane si la un pas de prabusire, in schimb, altele functioneaza non-stop. Cateva au fost chiar amenajate pentru public si deschise cu dublu rol: de far si de hotel.

Probabil „stramosul farurilor” din toata lumea, Hook Head este, fara indoiala, cel mai vechi turn care ii ghida pe marinari, pe vremuri, cu lumina sa, noteaza lonelyplanet.com. Istoria farului incepe in secolul al cincilea, cand calugarii au amenajat un sistem rudimentar de iluminat.

Structura farului a rezistat insa de mai bine de 800 de ani. Inalt, cu peretii vopsiti in alb si cu dungi rosii, Head Hook este deschis turistilor, care pot ajunge inclusiv la sistemul automat de iluminat, prin intermediul unui ghid organizat.

Creac’h, din Franta, este unul dintre cele  mai puternice faruri din lume.

Cu o inaltime de aproape 55 de metri, situat pe Isle d’Ouessant, constructia a trebuit sa reziste la numeroase furtuni, in contextul in care coasta atlantica franceza este renumita pentru apele sale tulburi.

Lumina de la Creac’h este vizibila de la o distanta de peste 60 de kilometri.

Inauntru a fost amenajat un muzeu cu piesele principale ale sistemului de iluminat, care sa ii ajute pe turisti sa isi faca o idée despre cum functioneaza un far.

Relativ aproape de Creac’h se afla Stiff Lighthouse, unul dintre cele mai vechi construite vreodata, respective in secolul al XVII-lea.

Farul Green Cape, din News South Wales a fost martorul unor dezastre acvatice. Cea mai importanta epava pe care a “vazut-o” farul a fost SS Ly-ee Moon, care s-a lovit de tarm in 1886, la doar trei ani dupa ce Green Cape a fost inaugurat.

71 de marinari au murit si 15 au fost salvati de echipajul din far.

Pentru a citi si despre atractile turistice ale Romaniei, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Top 5 faruri care sfideaza timpul