Biletele de avion mai scumpe

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Ministerul Transporturilor a propus infiintarea unei noi taxe si anume, taxa pentru finantarea centrului de investigatii in domeniul aeronautic- O institutie care ar trebui sa vegheze la siguranta aeriana. Efecte: scumpirea biletelor- fiecare pasager va plati in plus, pentru un bilet de avion 30 de eurocenti, apoi pentru cei mai multi operatori aerieni acest lucru ar insemna diminuarea veniturilor.

Desigur, operatorii aerieni nu sunt de acord cu introducerea taxei. Scumpirea nu e foarte mare, dar, la achizitia unui bilet de avion, in condtiile in care in anul 2010, cu un numar de 5 milioane de pasageri care au apelat la serviciile aeroporturilor din Romania, statul ar putea incasa cu pana la 1,5 milioane de euro mai mult.

Pretul biletelor de avion includ, pe langa suma platita companiei aeriene si tariful de imbarcare +  tariful de securitate, ce se percepe pentru serviciile de intretinere a echipamentelor si a personalului de securitate.

Iata cateva tarife practicate de alte aeroporturi din alte tari: Taxa de imbarcare si securitate perceputa pe aeroportul din Valencia nu trece peste 7 euro, acceasi taxa la Roma costa 14 euro,  la Barcelona 12 euro, in timp ce la aeroportul Otopeni taxa este peste 20 de euro.

Pentru a citi alta stire legata de pretul biletelor de avion, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.stirituristice.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Biletele de avion mai scumpe