Mediul privat din turism viseaza la "marea unire" din domeniu. Cand va deveni acest vis realitate?

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Mediul privat din turism viseaza la

Unirea celor 4-5 patronate mari din turismul romanesc intr-o singura "voce" este, de ani de zile, marele vis al turismului romanesc. Pana acum, insa, aceasta unire nu a fost realizata. Miza? Un partener de dialog puternic in fata guvernului.
“Lipsa unei unificari a acestor patronate este cel mai mare viciu din turismul romanesc. E usor sa dam vina pe Guvern, dar trebuie sa recunoastem ca mediul privat nu este unit. Trebuie sa facem front comun pentru ca lupta cu birocratia nu este usoara”, spune Corina Martin, presedinta ANAT.  

Cea mai recenta discutie despre unirea patronatelor din turism a avut loc in momentul prezentarii obiectivelor Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), patronat revigorat de Radu Enache, proprietarul Continental Hotels, dupa o lunga perioada in care activitatea a fost “congelata”, dupa cum spune chiar acesta.

Revigorarea asociatiei, care are ca membri investitori puternici din industria hoteliera, a adus in discutie o poveste veche, unirea patronatelor, eventual intr-o confederatie nationala. Primul pas in acest sens a fost facut de ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism) inca din anii trecuti, cand organizatia a inceput sa coreleze programele speciale proprii cu cele ale altor asociatiei din domeniu cum ar fi ANTREC (Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural).

Acesta este insa doar un mic pas, miza adevarata a unei uniuni nefiind aspectele comerciale, ca in cazul programelor speciale ci dialogul cu autoritatile. “Noi, mediul privat, trebuie sa invitam ministrul la discutii, nu invers”, spune Corina Marin, presedinta ANAT. Ea adauga ca existenta unor patronate care nu sunt unificate ofera guvernului pretextul de a nu se consulta cu adevarat cu mediul privat.

Pentru a citi si despre structurile de cazare care au primit autorizatii, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Mediul privat din turism viseaza la "marea unire" din domeniu. Cand va deveni acest vis realitate?