Cum se simte iesirea din recesiune in industria hoteliera

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Iesirea tehnica din recesiune, dupa ce Produsul Intern Brut (PIB) a crescut in primul trimestru cu 0,6% fata de ultimele trei luni ale anului trecut, nu reprezinta si o iesire din criza a industriei turismului, conform hotelierilor din Bucuresti.

Marea problema a industriei hoteliere este ca, in acest sector, deocamdata nu se simte cresterea economica. Desi unii reprezentanti ai pietei de profil remarca o evolutie pozitiva la nivelul gradului de ocupare in hotelurile bucurestene, iesirea din recesiune este indepartata pentru intregul sector.

Proprietarul lantului hotelier Continental, Radu Enache, nu crede ca datele Institutului National de Statistica (INS) se traduc si printr-o crestere a gradului de ocupare in industria hoteliera. "Daca aceasta crestere economica de 0,6% reprezinta o iesire din recesiune, sectorul serviciilor, in general, si cel al turismului, in special, se afla inca in recesiune", spune el.

Meda Vasiliu (foto), directorul de vanzari al hotelului de cinci stele JW Marriott Bucuresti, sustine ca iesirea din recesiune este indeparatata catre industria hoteliera, deoarece anul in curs se afla inca sub impactul presiunii tarifelor de la nivelul companiilor, pe fondul reducerii bugetelor de calatorie si organizare de evenimente (din 2009 si 2010). "Sigur, o crestere chiar si de 0,1% a Produslui Intern Brut indica o plasare a economiei pe un trend pozitiv, insa suntem departe de a spune ca am iesit din recesiune, dupa doar un trimestru si dupa o crestere atat de mica", afirma Vasiliu.

Pentru a citi si despre alte hoteluri din Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Cum se simte iesirea din recesiune in industria hoteliera