Turismul de Paște: Care sunt cele mai căutate destinații

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Turismul de Paște: Care sunt cele mai căutate destinații

 

Și în 2016, predominante sunt căutările în zona low-cost, fiind înregistrate creşteri de căutări pentru Bulgaria (+22%), Turcia (+50%) şi Grecia (+120%). Totuși, se observă un interes din ce în ce mai ridicat pentru destinaţiile exotice şi care presupun costuri mai ridicate.

Spre exemplu, Mauritius a înregistrat o creştere de 83% în ceea ce priveşte volumul de căutări în ultimele 12 luni, iar creşteri importante au mai fost observate pentru Bangkok (+51,7%), Kuala Lumpur (+24,1%), Miami (+22%) şi Tokyo (+50%). Pentru astfel de vacanţe, bugetul mediu este de 1.800 de euro de persoană, potrivit unei analize a tendințelor în turism pentru perioada sărbătorilor de Paște, realizata de compania DWF, specializată în servicii SEO și ORM.

Oamenii încep să se documenteze despre astfel de călătorii, în medie, cu o lună și jumătate înainte. Dat fiind caracterul religios al sărbătorii Paștelui, se observă și că predomină interesul pentru regiuni ca Maramureș, Bucovina sau Delta Dunării. Primele două sunt recunoscute pentru modul în care își conservă tradițiile și pentru ritualurile diferite pe care le au de sărbători. 

În 2016, prima zi de Paște va fi pe 1 mai, Ziua Internațională a Muncii. DWF a analizat câteva sute de sintagme care conţin „1 mai“ și a observat că cele mai populare căutări sunt „vremea de 1 mai 2016“, „oferte 1 mai 2016“ sau „cazare 1 mai“, dar și cele cu intenție clară (de tip „brand“), cum ar fi „hotel perla 1 mai“ sau „băile 1 mai“.

În final, mai merită menționat că 32% din oameni alocă mai multe săptămâni, sau chiar luni, înainte de a lua o decizie de cumpărare, atunci când este vorba despre servicii de turism. Totodată, 35% din achiziții sunt motivate de dorința de a face un cadou. Și atât în retail, cât și în travel, un site care nu este optimizat pentru mobil poate duce la pierderea a până la 32% din oamenii interesați de oferte.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.dailybusiness.ro


Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Home