Calatoria de week-end - Laguna Albastra

E-mail Print PDF

 

Laguna Albastra

 

„Impulsul de a calatori este unul din cele mai benefice lucruri ale vietii.” Agnes Repplier


Cum putem ajunge la Laguna Albastra? Avem 2 variante: porniti din Cluj pe DN 1 spre Oradea, in localitatea Capusu Mare, virati dreapta spre cabana Leghia, comuna Aghiresu, si apoi Aghiresu Fabrici. Sau porniti din Cluj, dar de data aceasta spre Zalau, comuna Baciu, si virati stanga sub podul spre Garbau, Aghiresu, Aghiresu Fabrici.

Aici, in spatele dunelor uriase de nisip, se poate vedea unul dintre cele mai frumoase lacuri naturale din tara - Laguna Albastra. Aceasta s-a format pe locul unei exploatari de caolin. In gropile excavate, s-a adunat ploaia, iar terenul nisipos din jur a fost sculptat de siroaiele de ploaie. Se spune ca in aceasta apa albastra, colorata de reziduurile de caolin, pana in anul 1990 se gaseau pesti, dar in 1995 in urma unor lucrari balta a secat. Din fericire, apa s-a adunat din nou, iar pe malul lacului, a aparut chiar si stufarisul.

Astfel de locuri sunt minunat realizate de catre natura, haideti sa incercam prin excursiile noastre sa nu distrugem/deterioram ceea ce naturii i-a luat atata timp si migala sa cladeasca pentru relaxarea noastra.


Articol realizat de Nistor Lucia Mihaela

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Atracţii turistice Calatoria de week-end - Laguna Albastra