La schi in Cavnic – judetul Maramures

E-mail Print PDF
There are no translations available.

La schi in Cavnic – judetul Maramures

Cum ninge putin afara, cum incepe sa miroasa a weekend, tot mai multi dintre prieteni, candi ii intreb ce fac in weekend, imi spun ca merg la schi la Cavnic, in judetul Maramures.

Ma bucur sa pot spune ca tot mai multe zone turistice se dezvolta in Romania. Sper totusi sa se imbunatateasca si conditiile de cazare.

Cavnic, situat intr-o zona muntoasa, la poalele muntilor Gutai, este un oras minier din judetul Maramures. Se afla la 32 de km de orasul Baia Mare si este situat la o altitudine cuprinsa intre 550 m si putin peste 1000 m.

Orasul a fost atestat documentar din 1336, si se spune ca orasul Cavnic a devenit oras minier din perioada romana.

Nici orasul Cavnic nu a scapat de navalirile distrugatoare ale turcilor si tatarilor, dar incepand cu anul 1761 a inceput sa prospere datorita deschiderii minei, s-a inceput exploatarea miniera.

Dupa 2001, aici au inceput sa se construiasca doua piste de schi “Icoana” si “Roata”, si a impus dezvoltarea a numeroase hoteluri, pensiuni, case de oaspeti, si potentialul turistic al zonei se devolta foarte bine.

Aceste partii sunt deschise in sezonul de iarna cam 5 luni, si sunt dotate cu transport pe cablu modern. Partiile pornesc de la o altitudine de 950m pana la 1260m, cu o inclinare medie de 24%, din care partiile usoare 14%, partiile medii 21% si partiile grele 33%. Ma mandresc sa pot spune ca partiile sunt nivelate la standarde europene. In sezonul de schi, partiile atrag o multime de turisti atat din tara noastra, cat si iubitotii de schi din tara vecina, Ungaria.

Sursa: www.deweekend.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice La schi in Cavnic – judetul Maramures