Muntele Mic

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Muntele Mic

Muntele Mic este  statiunea care se afla in judetul Caras-Severin, la poalele versantului sudic al muntilor Tarcu, la o altitudine de 1525 m. Un rol important al acestei statiuni il joaca altitudinea si aerul curat cu influiente mediteraneene ale climei, flora si fauna din zona, izvoarele reci si privelistile superbe.

Aceasta zona este privilegiata, avand in vedere ca este una din zonele din tara unde zapada tine chiar si 6 luni. Aici precipitatiile sunt masive si vin din nord-vest iar temperaturile scazute din timpul iernii fac ca practicarea sporturilor de iarna sa fie posibila din noiembrie pana in mai. Grosimea stratului de zapada este in medie, pe timpul iernii, de 1 m.

Partiile de schi sunt amenajate atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Se schiaza pe 3 partii :

  • Valea Soarelui (nivel usor, aprox. 1700 m lungime)
  • Caldare (nivel mediu, peste 600 m)
  • Sub Teleschi (nivel greu, cam 1400m)

Telescaunul are o lungime de 3498 m (cel mai lung traseu din tara) si o diferenta de nivel de 799 m, faciliteaza accesul pe Muntele Mic in anotimpul rece

Reabilitarea drumului Caransebes - Borlova - Muntele Mic a deschis noi perspective în dezvoltarea turistică a zonei Muntele Mic si va duce, in mod cert, la dezvoltarea turismului de vara.

Accesul auto se face pe soseaua Caransebes-Borlova( 20 km) si apoi cu telescaunul. Pe calea ferata se merge pana in gara Caransebes si apoi cu masina pe soseaua spre Borlova.

O atractie turistică deosebită o reprezinta nedeile si rugile din aceasta zonă care corespund cu hramurile bisericilor.

Articol realizat de Doina David

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Atracţii turistice Muntele Mic