Reintoarcerea la Vatra

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Reintoarcerea la Vatra

Supranumita “Perla Bucovinei”, situata la 802 metri in Depresiunea Dornelor, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna, peisajul Dornelor este o adevarata imparatie a apelor minerale care atrage turisti atat pentru proprietatile curative, dar si pentru relaxare.

Despre inceputurile acestei zone exista documente din care rezulta ca ar fi fost atestata ca asezare comerciala si de mestesuguri inca din secolul al-XVI-lea. Legenda care circula in legatura cu aceste locuri spune ca Dorna exista si pe vremea intemeierii Statului Moldova, iar numele locului este dat de povestea de dragoste, tragica, de altfel, dintre Dragos Voda si o pastorita localnica, pe nume Dorina, pe care el ar fi ucis-o din greseala. Astfel, domnitorul a decis ca apa langa care s-a petrecut evenimentul sa poarte numele fetei ucise, numind-o Dorna.

Odata venit de la Vatra Dornei, plesnesti de sanatate. Ea este potrivita atat pentru cei care doresc sa-si fortifice organismul, cat si pentru cei care doresc sa se odihneasca intr-un aer tonic, benefic pentru sistemul nervos. Statiunea dispune de aparatura necesara tratarii unor afectiuni ale aparatelor locomotor, cardiovascular, reproducator, endocrin si digestiv, resursele de tratament fiind printre cele mai eficiente din tara.

In apropiere se afla si cea mai mare rezervatie de turba din Romania, cu importanta stiintifica mare, Rezervatia Tinovu Mare de pe teritoriul comunei Poiana Stampei. Dintre statiunile mai mici raspandite in imprejurimi amintim: Dorna Candrenilor, Poiana Negri, Saru Dornei, Cheia Zugrenilor.

Acestea fiind spuse, se pare ca Vatra Dornei indeplineste conditiile esentiale pentru petrecerea unor zile cu mult bine, de retrait de fiecare data cand se iveste ocazia.

Pentru a citi mai multe despre Vatra Dornei, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Reintoarcerea la Vatra