Cheile Moara Dracului: un traseu ocrotit printre exemplare rare

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Cheile Moara Dracului: un traseu ocrotit printre exemplare rare

Situate in versantul estic al masivului Rarau, pe valea cu acelasi nume, Cheile Moara Dracului fac parte dintr-o rezervatie geologica si morfologica ocrotita, ce se desfasoara pe o suprafata de circa 10 hectare. Sunt cele mai bine pastrate din intreaga zona.

De la iesirea din Campulung spre Suceava se desprinde spre sud un drum pietruit, care urca pe Paraul Caselor si apoi pe afluentul vestic al acestuia, Moara Dracului. Dupa aproximativ 5 km, valea se ingusteaza brusc si se intra in chei, dincolo de care continua o carare marcata cu "cruce rosie", pana la Cabana Rarau. Cheile Moara Dracului ating o lungime de 60-70 m si o latime medie de 4-5 m. Acestea prezinta doua sectoare: aval, de circa 60 m si amonte, de circa 30 m. Peretii se inalta vertical, iar pe alocuri chiar in surplombe si scobituri de marmite, marturie a genezei lor, partial subteran, ca niste galerii de pestera cu tavanul acum prabusit.

Vegetatie si fauna variate

Cheile Moara Dracului sunt amplasate intr-o regiune impadurita, unde s-au dezvoltat atat specii de molid, brad, mesteacan, sau salcii, cat si un exemplar de tisa. De asemenea, gasim aici exemplare rare, ca floarea de colt sau clopoteii. La randul ei, fauna este reprezentata de specii ca urs carpatin, cerb, ras, lup sau vulpe.

Cel mai frumos traseu

Cheile  reprezinta unul dintre cele mai frumoase trasee care urca spre Varful Rarau si spre Pietrele Doamnei, Piatra Soimului, Piatra Zimbrului, Piatra Buhii, Pestera Liliecilor. Pe drum exista un interesant turn de stanca, numit "Piatra Ioanei", iar mai sus de Moara Dracului sunt Pietrele Arse si Popii Raraului. Intreaga rezervatie din care fac parte Cheile Moara Dracului a fost declarata monument al naturii.

Pentru a citi si despre alte rezervatii de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Cheile Moara Dracului: un traseu ocrotit printre exemplare rare