Vatra Dornei

Vatra

 

Stațiunea supranumită și „Perla Bucovinei” este situată în Depresiunea Dornelor, la o altitudine de 802 m, la confluența Bistriței Aurii cu Dorna. Această regiune este împânzită de izvoare cu apă minerală, exploatate industrial la Poiana Negri, Sarul Dornei și Floreni.
Stațiunea este îndrăgită de turiști de toate categoriile de vârstă. Se adresează astfel atât celor care vor să-și petreacă vacanța într-un mod activ, prin practicarea sporturilor de iarnă sau ascensiuni montane, dar și celor care doresc să se odihnească într-un mediu cu adevărat splendid.
Vatra Dornei dispune de multiple posibilități de petrecere a timpului liber: drumeții, circuite auto la mănăstirile din Bucovina, pescuit pe râul Bistrița, parapantă în Suhard, riverrafting, ciclism montan prin toată depresiunea Dornelor, iar pentru sezonul de iarnă sunt amenajate pârtii de schi de dificultate medie, prevăzute cu instalații de transport pe cablu, un patinoar și o pârtie pentru sănii, iar pe muntele Runc se află o pârtie de schi fond.
Principalele obiective turistice din zonă sunt:
- Muzeul Etnografic al Bucovinei amplasat în clădirea primăriei;
- Muzeul Vânătorii și al Științelor Naturale;
- Parcul din centrul stațiunii;
- Catedrala Sf. Treime
- Mănăstirile din zonă: Mănăstirea Piatra Tăieturii, Schitul Mestecăniș, Schitul Podu Cosnei etc.
- Castelul Dracula, aflat la doar 40 de km de Vatra Dornei.

 

Galerie foto

Vatra Dornei / 1Vatra Dornei / 2Vatra Dornei / 3Vatra Dornei / 4Vatra Dornei / 5Vatra Dornei / 6Vatra Dornei / 7Vatra Dornei / 8Vatra Dornei / 9Vatra Dornei / 10Vatra Dornei / 11

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Staţiuni montane Vatra Dornei