Cum arata cel mai mare vas de croaziera din lume

Email Imprimare PDF

 

Cum arata cel mai mare vas de croaziera din lume

Croazierele de lux reprezinta o ramura relativ recenta a turismului, insa una cu o crestere imensa in popularitate. Organizatiile de profil anuntau la inceputul anilor 2000 ca, in comparatie cu anii 1970, numarul de persoane care au optat pentru o vacanta pe vas a crescut cu peste 1.000%. Piata de profil creste din ce in ce mai repede, astfel ca operatorii de croaziere sunt motivati sa construiasca vase imense, pentru a putea raspunde cererii. Asa a aparut MS Allure of the Seas, cel mai mare vas de pasageri din istorie, scrie www.descopera.ro.

Masurand 360 de metri in lungime, 64 de metri in latime si cu o punte situata la 65 de metri deasupra apei, Allure of the Seas este un adevarat gigant.  Nava a avut parte de un”botez” inedit, “nasa” fiind Printesa Fiona din filmul animat Shrek. A fost pentru prima data in istoria navelor de croaziera cand sticla de sampanie cu care este botezat un vas a fost sparta de un personaj animat 3D.   Gigantul Allure of the Seas poate transporta 5.400 de pasageri, numaratoare ce nu include tot personalul necesar pentru a satisface nevoile si dorintele turistilor.

2.384 de persoane din 80 de tari (printre care si Romania) lucreaza pentru confortul pasagerilor. Spre comparatie, celebrul Titanic putea gazdui doar 3.547 de pasageri, incluzand echipajul.
La bordul vasului se utilizeaza in fiecare zi peste 2.100 de tone de apa potabila, iar suprafata totala acoperita de instalatiile de aer conditionat se ridica la aproximativ 150.000 de metri patrati.
Nava a fost construita din 500.000 de elemente, fiind nevoie de 600.000 de litri de vopsea pentru a-i da aspectul final. La bord exista 241 de km de tevi si 5.310 km de cabluri electrice.
Pasagerii pot folosi 24 de lifturi pentru a ajunge pe una din cele 16 punti, de-a lungul carora se gasesc 26 de restaurante, alaturi de 17 baruri si cafenele. Unul dintre lifturi este in acelasi timp un bar: intitulat Rising Tide Bar, acesta face legatura intre Royal Promenade si Central Park (parcul central), fiind primul bar ce urca si coboara din istoria vaselor de croaziera.
Pentru a citi si despre locurile unde va puteti caza pe un vas de croaziera la noi in tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cum arata cel mai mare vas de croaziera din lume