Govora fürdő

Govora

 

A történelmi Govorafürdő neve I.C. Brătianu és dr. N. Popescu Zorileanu nevehihez füződik, akik ezelött 120 évvel építették meg az alapjait ennek az üdülőnek, amely a légzési és a rehumatikus betegségek kezelésére szakosodot.. Govora fürdő neve és története a Govora-i kolostor nevéhez füződik, amely Vâlcea megyei Govora faluban található. Az ásványvízeket a környékbeli lakosok fedezték fel, 1876 nyarán. I.C. Brătianu tudomást szerzett a Govora fürdőn felfedezett vízek hatásairól, így 1884-ben A. Bernard a Bukaresti Egyetem kémia labor felelőse elsőként elkezdte elemezni ezeket a vízeket, és megállapította, hogy ezek a vízek nagy mennyiségben tartalmaznak sót és jódot. Az üdülőtől 6 km-re található a Govora koloztor, amelyet a XV századben kezdett el építtetni Vlad Dracul, I Radu újjáépítette majd Matei Basarab felszerelte egy nyomdagéppel, és itt nyomtatták az első román törvénykönyvet. Az üdülő közelében található a Horezu kolostor is, ami a román éőítészet egyik legszebb és legkifinomultabb példája, 1693-ban építette C. Brâncoveanu és 1995-ben belefoglalták az UNESCO világörökségbe. Ezeket a történelmi műemlékeket meg lehet közelíteni gyalog, autóval vagy busszal egy bizonyos távolságig, majd gyalog célba lehet érni. Govora üdülő fontos jelentőséggel bír, melynek kapui az év minden hónapjában nyitva vannak, híres a változatos és a gyógyhatásu vízeiről amelyek  a klórban, nátriumban, jódban, brómban és kénben gazdagok (ezeket külső kezelésre használják) és a hypotóniásokról pedig, amelyek magnéziumban, kálciumban gazdagok és kevés nátriumot tartalmaznak.

Ugyanakkor itt található egy szanatorium is, ahol rehumás betegeket és légzési problémákkal rendelkező gyerekeket kezelnek.

 

Fotógaléria

Govora fürdő / 1Govora fürdő / 2Govora fürdő / 3Govora fürdő / 4Govora fürdő / 5Govora fürdő / 6Govora fürdő / 7Govora fürdő / 8

 

Rezervare

Aktuális oldal: Gyógyfürdők Govora fürdő