Hargitafürdő

Hargitafürdő

 

Hargitafürdő Csíkszereda városhoz tartozik, ami egy gyógyfürdőtelepülés, hegyvidéke pedig híres a kaolin bányáról, a mofettákról, ásványvízeiről és a nagyon kellemes alpesi éghajlatáról. Az üdülő déli részén magaslik a 1379 m magas Borhegyes csúcs a Fejszó patak dombbal együtt, ahol van egy ásványvíz forráss is. Két mofettával, különböző kémiai összetételű ásványvízekkel rendelkezik, amelyek ehetővé teszik többfajta kezelési módszer alkalmazását, mint például a külső és belső kezelés.

Hargitafürdő legfontosabb forrásai a következők: a Szem forrás, az erdei forrás, a fő forrés és a gyomor forrás.

A kezelési javaslatok megegyeznek mind a négy forrás esetében. Az itteni vízeket a belső kezelésekben szív-, keringési- valamint krónikus gyulladásos betegségek kezelésére használják.

Hargitafürdő télen is kedvelt a turisták által. Minden évben Hargitafürdőn 4 hónapon át lehet sízni, decembertől márciusig, de vannak évek amikor a hó eltart egészen májusig. Az átlag hóvastagság meghaladja a 60 cm-t. Az üdülőn több sípálya található, amelyeken van teleferi, egyesek még éjjel is ki vannak világítva. 1995 előtt csak három sípálya volt amelynek különböző nehézségi fokjai voltak, az utobbi években a már meglévő sípályák közelében több kissebb sípályát rendeztek be, és az elkövetkezendő években pedig létre akarnak hozni egy új, 3 km-es sípályát.

 

Fotógaléria

Hargitafürdő / 1Hargitafürdő / 2Hargitafürdő / 3Hargitafürdő / 4Hargitafürdő / 5Hargitafürdő / 6Hargitafürdő / 7Hargitafürdő / 8Hargitafürdő / 9Hargitafürdő / 10Hargitafürdő / 11Hargitafürdő / 12

 

Rezervare

Aktuális oldal: Gyógyfürdők Hargitafürdő