Paralela 45: Anul 2014 este primul in care Grecia atrage mai multi turisti romani decat Turcia

Email Imprimare PDF

 

Paralela 45: Anul 2014 este primul in care Grecia atrage mai multi turisti romani decat Turcia

 

Numarul de chartere care pleaca din Romania spre insulele grecesti va depasi in premiera, in acest an, numarul de zboruri spre Antalya si celelalte statiuni din Turcia, pe fondul preturilor tot mai mici, tot mai multi turisti vor vizita Grecia, a declarat Alin Burcea, proprietarul agentiei Paralela 45.

"Grecia va bate in acest an Turcia in topul preferintelor turistilor romani. Se vede acest lucru dupa rezervarile din ultimele luni si dupa numarul de chartere anuntate pentru perioada aprilie-octombrie 2014", a spus Burcea. El estimeaza ca in acest an vor merge cu chartere in Grecia peste 110.000 de turisti romani, fata de 90.000 in Turcia, potrivit Mediafax.

"Grecia a castigat in preferintele romanilor pentru ca ofera toata varietatea de hoteluri, de la una la cinci stele, iar preturile au inceput sa tot scada in ultimii doi ani. Turcia, in schimb, din cauza cererii mari din ultimii ani, a marit an de an tarifele cu 3-5%. Un turist plateste, in medie, pentru o saptamana in Grecia, cazare plus avion, circa 400 de euro, pe cand un pachet de o saptamana in Turcia costa 600 de euro, in medie. E drept ca in Turcia vorbim in general de hoteluri de cinci stele, all inclusive, dar romanii renunta la unele facilitati pentru un pret mai mic", a spus Burcea.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Paralela 45: Anul 2014 este primul in care Grecia atrage mai multi turisti romani decat Turcia