PIRAMIDĂ veche de 5.000 de ani, DISTRUSĂ într-o singură zi

Email Imprimare PDF

 

PIRAMIDĂ veche de 5.000 de ani, DISTRUSĂ într-o singură zi

 

Situl arheologic El Paraiso, descoperit recent lângă Lima, Peru, a fost vandalizat, un grup de persoane distrugând o piramidă veche de 5.000 de ani, înaltă de şase metri, informează AFP, care îl citează pe ministrul peruan al Culturii.

"Sâmbătă, 29 iunie, un grup de delincvenţi a intrat în situl arheologic El Paraiso, la bordul unui escavator, şi a distrus o piramidă înaltă de şase metri, cu o suprafaţă totală de 2.500 de metri pătraţi, numită «Sectorul 12»", se arată într-un comunicat al ministrului Culturii din această ţară.

După ce au distrus piramida, aceste persoane au aruncat gunoaie în acest loc, unde ulterior au aprins focuri. Aceştia aveau intenţia de a distruge şi alte piramide, însă poliţia i-a gonit.

Ascuns în spatele unor coline, aproape de mare, El Paraiso este situl arheologic cel mai mare şi cel mai vechi de lângă Lima. Lucrările pentru descoperirea rămăşiţelor au început în decembrie 2012, iar, în februarie anul acesta, arheologii au descoperit prima piesă de mare importanţă: o placă veche de 5.000 de ani, din perioada precolumbiană.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.realitatea.net

 

 

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri PIRAMIDĂ veche de 5.000 de ani, DISTRUSĂ într-o singură zi