Turismul international: Veniturile au depasit 1000 mld dolari in 2011

Email Imprimare PDF

 

Veniturile din turismul international au crescut cu 3,8% in 2011, depasind pentru prima data pragul de 1.000 de miliarde de dolari, a anuntat luni Organizatia Mondiala a Turismului.
Potrivit UNWTO World Tourism Barometer, veniturile din turismul international au continuat sa-si revina dupa pierderile provocate de anul de criza 2009 si au atins nivelul record de 1.030 miliarde de dolari (740 miliarde de euro), in crestere fata de 928 miliarde dolari (700 miliarde de euro) in 2010. 

In termeni reali, veniturile din turismul international au crescut cu 3,8% in timp ce sosirile de turisti internationali au crescut cu 4,6% pana la 982 milioane. 'Acestea sunt rezultate incurajatoare. In ultimii doi ani am inregistrat o cerere sanatoasa pentru turismul international pe multe piete, chiar daca revenirea economica a fost una inegala. 

Speram ca guvernele din intreaga lume vor demara masuri pentru a sprijini turismul, inclusiv prin politici fiscale corecte si facilitarea obtinerii de vize, avand in vedere ca acestea stimuleaza cresterea economica si crearea de locuri de munca', a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai. 

La nivel regional, cele mai mari cresteri ale veniturilor din turism s-au inregistrat in cele doua Americi (5,7%), urmate de Europa (5,2%), Asia Pacific (4,3%) si Africa (2,2%). Orientul Mijlociu a fost singura regiune unde veniturile din turismul international au scazut (minus 14%). 

In termeni absoluti, Europa a beneficiat de cea mai mare parte din veniturile din turismul international (45% sau 463 miliarde de dolari), urmata de Asia-Pacific (28% sau 289 miliarde de dolari) si cele doua Americi (19% sau 199 miliarde de dolari).

Pentru a citi si despre strategia care ar putea aduce milioane de turisti in Romania, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.business24.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turismul international: Veniturile au depasit 1000 mld dolari in 2011