Újdonságok és hírek

London: kevesebb a turista, mint tavaly

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

London: kevesebb a turista, mint tavaly

 

Nem tapasztalható az olimpiától elvárt gazdasági fellendülés a londoni turisztikai helyszíneken és a hotelek foglaltsága is alacsonyabb a tavalyinál – derül ki a K&H Bank londoni olimpiával kapcsolatos elemzéséből.

A szakemberek azonban felhívják a figyelmet, hogy mindez 12-éig még változhat, ráadásul egy olimpia rendezése esetén a szervező ország elsősorban hosszú távon gondolkodik, így leginkább 4-8 év múlva lehet majd kiértékelni, mit és hogyan csinált London. „A szálláshelyek többsége megemelt tarifával szerette volna értékesíteni szabad férőhelyeit, ám május után egyre csökkent a foglalások száma, így számos hotelek még a 2011-es szint alá is vitte az árakat, csak hogy betöltse az üres szobákat” – magyarázta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.
A Financial Times brit gazdasági napilap adatai szerint öszszességében 25 százalékkal kerülnek kevesebbe a szálláshelyek, mint tavasszal, de ezzel sem sikerült sokkal megnövelni a hotelek foglaltságát, ami még így is 20 százalékkal alacsonyabb, mint 2011 ezen időszakában. Bár a londoni olimpia több embert vonzott, mint az előző nyári játékok helyszínei, a 100 ezer látogató még mindig visszaesésnek számít az átlagos londoni 300 ezer turistához képest.

További cikkeket olvashat itt

Olvass tovább...

Forrás:www.kronika.ro

Nincs esély a tengerpart javulására

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

Elena Udrea, regionális fejlesztési és turisztikai miniszter szombaton, a Mamaián megrendezett Országos Turisztikai Fórumon azt nyilatkozta, nincs nagy esély arra, hogy javuljon a helyzet a tengerparton és ezért elsősorban a helyi hatóságok felelősek. Udrea arra emlékeztetett, hogy a minisztérium több mint egy éve próbálkozik a turisztikai törvény befejezésével. Emellett kihangsúlyozta a tengerpart országos és nem helyi érdekeltségű turisztikai jellegét is. „Nem bízhatjuk csak a polgármesterre egy üdülőtelep fejlesztésének módját. Ez nyilvánvaló, tekintve, hogy hogyan építkeznek ma a tengerparton." - fejtette ki a miniszter. Udrea úgy gondolja, hogy az a mód, ahogyan Mamaián építkeznek csak a hétvégi turisták számára teszi vonzóvá az üdülőtelepet. Mint mondta, a tengerpart megfelelő intézkedések nélkül teljesen érdektelenné válik a turisták számára. „Van egy összetett programunk a strandok körüli építkezések felmérésére. Dolgozunk a tengerpart déli részének átvételi stratégiáján. Február 7-én meglesz az első professzionális bemutató a strandok urbanisztikai tervéről és akkor pontosan tudni fogjuk, milyen fajta és milyen kinézetű épületeket engedélyezhetünk a tengerparton. Ezután az urbanisztikai terv után elkészítjük a térség rendezési tervét.” - nyilatkozta Udrea.

Itt olvashatnak többet a román tengerpartiról

Forrás

Nem tanácsos Egyiptomba utazni

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

A Külügyminisztérium ismételten azt javasolja, hogy aki megteheti, kerülje az Egyiptomba utazást, mert visszavonták a rendőrséget az utcákról és nagy kockázatot jelent az is, hogy a tüntetők szabadon bocsátottak letartóztatottakat és elítélteket is. A Külügyminisztérium sajtóközleménye szerint a kairói nagykövetségre eddig kétszázan telefonáltak, az Egyiptomban tartózkodó román állampolgárok tájékoztatást kérnek. A nagykövetségen kialakított válságstáb folyamatosan tartja a kapcsolatot a Kairóban és környékén tartózkodó román állampolgárokkal, továbbá megtették a szükséges intézkedéseket, hogy konzuli segítséget nyújthassanak a különleges esetekben. A Kairóban tartózkodóknak azt tanácsolják, hogy várják meg a rend helyreállását és addig ne menjenek az utcákra. A külügyi tárca leszögezi azt is, hogy nincs tudomásuk repülőtéren rekedt romániai utasokról. Kairó egész területén hallhatók lövések, de szórványosan és többnyire olyan csoportoktól, akik a rablások megakadályozása érdekében szerveződtek. A minisztérium megismétli kérését azoknak, akik az események dacára is utaznak, forduljanak a kairói követséghez, adják meg tartózkodási helyüket, adataikat, hogy sürgős esetben felvehessék a kapcsolatot velük. A tárca arra is figyelmezteti a veszélyzónába utazókat, hogy saját felelősségükre utaznak és viselniük kell a következményeket, mivel a követségek, konzulátusok közbelépési lehetősége korlátozott ilyen térségekben. Arra is felhívják a figyelmet, hogy állandó telefonügyelet működik, az Egyiptomban tartózkodó román állampolgárok a 0040- 21.319.68.70 és 0040- 21.319.68.70 számokon jelentkezhetnek.

Több turisztikai hírt olvashatnak itt

Forrás

Londoni járat a Wizz-Airnél

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

Londoni járat a Wizz-Airnél

Márciustól a Wizz-Air légitársaság három járatot indít hetente Marosvásárhelyről Londonba. Márciustól tehát átszállás nélkül utazhatunk Londonba.

A Wizz-Air jelenleg a marosvásárhelyi repülőtérről csak Budapestre indít járatot, márciustól viszont ez megváltozik: a Transilvania repülőtér összeköttetésben lesz a londoni Luton reptérrel is.

A repülőjegyek ára (a hozzáadott illetékekkel együtt) várhatóan 140 lejtől kezdődik.

Marosvásárhelyi szálláslehetőséget találhatnak itt

Forrás

1. oldal / 6

Rezervare

Aktuális oldal: Újdonságok és hírek