Sosirile în unitățile de cazare au crescut cu 6% în primele 9 luni

Email Imprimare PDF

 

Sosirile în unitățile de cazare au crescut cu 6% în primele 9 luni

 

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în primele 9 luni ale anului în curs au însumat 6,506 milioane, în creștere cu 6,1% față de cele din aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat luni Institutul Național de Statistică.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 77,5%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,5%, ponderi apropiate de cele din aceeați perioadă a anului trecut.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (77,5% din total turişti străini), iar din aceştia 85,7% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Sosirile în hoteluri deţin în primele 9 luni ale anului în curs o pondere de 74,8% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Faţă de aceeași perioadă a anului trecut, sosirile în hoteluri sunt în creştere cu 6,6%.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în primele 9 luni ale anului au însumat 16,054 milioane, în creştere cu 5,7% faţă de perioada similară a anului precedent.

Din numărul total de înnoptări, 81,8% reprezintă înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 18,2%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (76,1% din total turişti străini), iar din aceştia 84,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Sosirile în unitățile de cazare au crescut cu 6% în primele 9 luni