Organizatia Mondiala a Turismului: Viitorul se afla in tari precum Romania

Email Imprimare PDF

 

Organizatia Mondiala a Turismului: Viitorul se afla in tari precum Romania

 

Viitorul turismului se afla in tari precum Romania, stat care reprezinta o stea in crestere, autentica si cu potential de dezvoltare, a afirmat, joi, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, la conferinta de lansare a primului cluster de turism pentru tineret.

"Credem in viitorul Romaniei in ceea ce priveste turismul si inovarea. Romania este viitorul, este o tara dinamica, o stea in crestere, autentica, dar mai presus de toate nu a devenit un muzeu. Europa trimite si primeste circa 55% din turistii inregistrati la nivel mondial, dar capacitatea de inovare nu mai este la fel de puternica. In Romania, vedem ca accentul este pus pe tineret si inovatie", a spus Taleb Rifai, potrivit Agerpres.

In 2013, la nivel mondial, s-au inregistrat 1,1 miliarde de turisti, care au generat circa 1,4 trilioane de dolari. Conform statisticilor OMT, turismul este a treia industrie a lumii ca numar de locuri de munca generate.

"Calatorii tineri vor schimba lumea de maine. Tinerii au curajul sa calatoreasca in locuri in care altii nu indraznesc sa mearga si asta inseamna ca ei genereaza profit pentru acele destinatii in care calatoresc. In prezent, 25% din cele 1,1 miliarde de turisti sunt tineri. Pana in anul 2020, estimam ca segmentul tinerilor cu varste sub 19 ani care vor calatori in lume va fi de 350 de milioane. Sunt recunoscator autoritatilor de la Bucuresti ca au avut initiativa sa aduca impreuna turismul, tinerii si clusterele", a subliniat Taleb Rifai.

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism a lansat la Bucuresti primul cluster de turism din lume dedicat tineretului.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Organizatia Mondiala a Turismului: Viitorul se afla in tari precum Romania