Litoralul romanesc a devenit mai scump decat cel spaniol si cel turcesc

Email Imprimare PDF

 

 

Litoralul romanesc a devenit mai scump decat cel spaniol si cel turcesc

 

Litoralul romanesc a devenit in 2014 mai scump decat cel spaniol sau turcesc, dupa ce cu doi ani in urma era devansat doar de cel bulgaresc intr-un top al celor mai ieftine litoraluri, reiese dintr-un studiu al FPTR, care analizeaza costurile cosurilor de vacanta din mai multe destinatii de vara.

"Cresterea taxelor, a pretului combustibilului, gazelor si energiei, dar si lipsa masurilor de sustinere a turismului au facut ca in Romania valoarea cosului de vacanta sa creasca. Romania este o destinatie turistica de litoral cu preturi medii de vacanta, aflata intr-un top al celor mai ieftine destinatii de acest fel din Europa pe locul patru, in urma competitorilor Bulgaria, Spania si Turcia, dar inaintea Greciei, Croatiei si Frantei", se arata intr-un comunicat al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Romania a coborat cu doua pozitii in clasament, fata de 2012, cand ocupa locul doi. Potrivit ultimului studiu al Postei Britanice (Post Office) privind cosul de vacanta, in care sunt monitorizate preturile a opt produse alimentare si nealimentare de uz comun in 40 de destinatii de vacanta, dar printre care nu se afla si Romania, cele mai ieftine destinatii de vara din Europa sunt Bulgaria, Spania si Turcia.

Dupa calculele Federatiei Patronatelor in Turismul Romanesc (FPTR), Romania ocupa locul patru, in urma celor trei tari, cu un cos mediu de vacanta de 41,3 euro. Patronatul a luat in calcul statiunea Neptun, recunoscuta pentru preturile mici. Daca s-ar fi calculat preturile din Mamaia, este posibil ca litoralul romanesc sa fie mai scump chiar si decat unele destinatii considerate de lux.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Litoralul romanesc a devenit mai scump decat cel spaniol si cel turcesc