MAE: Riscul ca apa marii din Bulgaria sa fie infectata, limitat la o zona restransa din Varna

Email Imprimare PDF

 

MAE: Riscul ca apa marii din Bulgaria sa fie infectata, limitat la o zona restransa din Varna

 

MAE a transmis duminica o serie de precizari cu privire la calitatea apei marii pe litoralul bulgaresc, aratand ca, potrivit ultimelor evaluari furnizate de Ministerul bulgar al Sanatatii, riscul ca apa marii sa fie infectata e limitat la o zona restransa din Varna si nu sunt afectate alte statiuni.

"In continuarea informarilor de presa privind riscul ca apa marii de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre sa fie contaminata cu virusul hepatic A, Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari: Avertismentul privind riscul ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A si recomandarea vaccinarii impotriva acestui virus au fost facute de seful sectiei de hepatologie de la spitalul «Sf. Ivan Rilski» din Sofia si preluate de numeroase agentii de presa si publicatii bulgare, la 30 iunie 2014. Pe aceasta baza si avand in vedere comunicatul oficial al Inspectiei Regionale de Sanatate Varna din 3 iulie 2014, MAE a publicat atentionarea de calatorie din dimineata zilei de 4 iulie 2014", se arata in comunicat, relateaza Mediafax.

MAE mentioneaza ca a instructat Ambasada Romaniei la Sofia sa ceara informatii oficiale autoritatilor bulgare. "Prin urmare, Ambasada Romaniei la Sofia a solicitat inca de la data de 1 iulie 2014 pozitia oficiala atat a spitalului «Sf. Ivan Rilski» din Sofia cat si a Ministerului bulgar al Sanatatii in legatura cu avertismentele publicate, cu privire la litoralul bulgaresc, de media bulgara insa, pana la publicarea «Informatiei actualizate privind calitatea apelor de imbaiere pe litoralul Marii Negre» a Ministerului bulgar a Sanatatii din seara zilei de 4 iulie, Ambasada nu a primit alte informatii din partea autoritatilor mentionate", precizeaza MAE.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri MAE: Riscul ca apa marii din Bulgaria sa fie infectata, limitat la o zona restransa din Varna