"Podul lui Dumnezeu" din Mehedinti, salvat de la distrugere cu fonduri europene

Email Imprimare PDF

alt

 

Podul natural de la Ponoare, este cunoscut de turisti mai mult sub denumirea de Podul lui Dumnezeu, este al doilea ca marime din Europa de acest fel. El este situat in nordul judetului Mehedinti, nu departe de orasul Baia de Arama. Daca nu se intervenea la timp cu ajutorul fondurilor europene, probabil ca s-ar fi naruit.

Legenda spune ca el a fost construit de Dumnezeu pentru a-l ajuta pe Sfantul Nicodim, de numele caruia este legata istoria primei manastiri din Tara Romaneasca, Vodita, sa treaca apa Tismanei, pentru a ridica a doua sa ctitorie — celebra Manastire Tismana, unde in vremuri de restriste, intre 1944 si 1947, a fost ascuns tezaurul Romaniei, compus din 200 tone de aur. 

Podul lui Dumnezeu se afla pe drumul judetean DJ 670, care leaga municipiul Drobeta Turnu Severin de orasul Baia de Arama, nu demult reabilitat de Consiliul Judetean (CJ) Mehedinti cu bani primiti prin Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia.

Presedintele interimar al institutiei, Aladin Georgescu, este de parere ca daca nu s-ar fi intervenit la timp, podul, format prin prabusirea tavanului Pesterii Ponoare, s-ar fi naruit si nimic nu s-ar mai fi stiut de aceasta “bijuterie” care atrage zilnic in zona zeci de turisti.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri "Podul lui Dumnezeu" din Mehedinti, salvat de la distrugere cu fonduri europene