Tendințe în turism în 2014

Email Imprimare PDF

 

Tendințe în turism în 2014

 

Tendințele in turism in 2014: mai mulți turiști, sejururi cu până la 5% mai scumpe și o valoare medie a pachetului achiziționat de 638 de lei pentru destinații interne și 1.578 lei pentru cele externe

Numărul românilor care și-au cumpărat un sejur de Paște și 1 Mai anul acesta este cu 20% mai mare decât cel înregistrat în 2013. Preferinţele pentru vacanţa de 1 Mai sunt similare celor de Paște, cu mențiunea că sunt așteptați mai mulți turiști pe litoralul românesc, fiind tradiție petrecerea zilei de 1 Mai la mare. Cu excepția litoralului, printre cele mai căutate destinații pentru aceste două evenimente se numără Delta Dunării şi stațiunile Băile Felix, Geoagiu Băi, Sovata, Baile Govora, Băile 1 Mai, Predeal, Băile Herculane şi Bran.

Privind primele rezultate din acest an, în primul trimestru al lui 2014 față de aceeași perioadă a anului 2013, pe produsele turistice interne, se mai observă o creștere de 5% pe rezervările early booking, 50% pe programul “Săptămâna de refacere” și 100% pe programul “Zile gratuite de vacanță”.

”În ceea ce privește regiunile și destinaţiile interne, în primul trimestru al anului 2014, comparativ cu cel similar din 2013, se observă un plus de 7% pe litoral, 30% pe zona Crișanei, 20% pe zona Transilvaniei, 10% pe cea a Bucovinei și 30% pe cea a Munteniei. Maramureşul a marcat tot un plus de 30%, în timp ce Oltenia și Banat, o creștere de 5%”, spune Lucia Nora Morariu, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.romaniaturistica.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Tendințe în turism în 2014