Turistii straini evita Rusia: criza din Ucraina a provocat o scadere drastica a rezervarilor

Email Imprimare PDF

 

Turistii straini evita Rusia: criza din Ucraina a provocat o scadere drastica a rezervarilor

 

Criza din Ucraina a provocat o scadere drastica a rezervarilor turistice in Rusia din partea turistilor americani, europeni, dar si a celor din Asia, care de regula sunt indiferenti la tensiunile politice din jurul statului rus, relateaza Wall Street Journal, scrie Mediafax.

Rata anularilor este cuprinsa intre 15% si 25% si reprezinta o lovitura puternica data turismului din Rusia, a declarat Irina Tiurina, purtator de cuvant al Uniunii Industriei Turismului din Rusia.

In 2013, numarul de turisti straini care au vizitat Rusia a crescut cu 3,7%, la 27 milioane, cei mai multi provenind din Germania, China si Statele Unite, potrivit agentiei de stat Rosturizm.

Cele mai multe anulari ale calatoriilor in Rusia vin din partea europenilor, o parte din motive fiind ideologice, iar unele din cauza temerilor legate de siguranta.

Astfel, posibilii turisti se tem sa nu fie prinsi in mujlocul unei zone de razboi, in apropierea granitei cu Ucraina, ei netinand cont de marimea Rusiei, potrivit Uniunii, care citeaza informatiile venite din partea agentiilor de turism.

 

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.roRezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turistii straini evita Rusia: criza din Ucraina a provocat o scadere drastica a rezervarilor