Cum sufoca vacantele all-inclusive profitul statiunilor

Email Imprimare PDF

 

Cum sufoca vacantele all-inclusive profitul statiunilor

 

Vacantele all-inclusive pot fi o afacere buna pentru turisti, dar nu si pentru statiunile care ofera astfel de servicii. Criza a dus la o explozie de oferte pline de gratuitati, dar castigul statiunilor din cresterea numarului de turisti a fost prea mic.

Preturile s-au redus, insa turistii au preferat sa ramana captivi in interiorul hotelului ca sa nu cheltuiasca prea mult in rest. Iar un turist strans la punga nu poate sustine economia unei statiuni.

Daca turistii au cazarea si mancarea asigurate, atunci nu au prea multe motive pentru a parasi hotelul si atunci nu se mai duc in restaurantele, barurile sau locurile de agrement din statiune. Nu mai angajeaza ghizi si nici nu mai viziteaza locurile de atractie turistica.

In plus, marjele de profit in cazul all-inclusive sunt destul de reduse, asa ca hotelierii fac economii la forta de munca si angajeaza personal sezonier pe bani putini, ceea ce inseamna ca bugetele statiunilor incaseaza mai putin din taxele pe munca.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cum sufoca vacantele all-inclusive profitul statiunilor