Turismul a contribuit cu 9,5% la economia globală în 2013

Email Imprimare PDF

 

Turismul a contribuit cu 9,5% la economia globală în 2013

 

Industria de travel și turism a contribuit cu 9,5% la PIB-ul global în 2013, potrivit celui mai recent studiu al World Travel & Tourism Council (WTTC) despre impactul industriei în economia globală. Contribuția industriei de travel și turism la economia mondială a crescut pentru al 4-lea an consecutiv și se așteaptă să înregistreze o creștere și mai puternică în 2014. Potrivit WTTC, turismul a crescut mai rapid decât alte industrii importante precum serviciile financiare, retail și distribuție sau industria prelucrătoare.

Potrivit studiului de impact al WTTC, în 2013:

  • Contribuția totală a industriei de travel și turism la economia globală a crescut la 9,5% (aproape 7 trilioane dolari americani)
  • Industria de travel și de turism contină să depășească media economiei, în termeni de creștere (3% versus 2%)
  • Industria a crescut mai repede decât alte industrii importante precum serviciile financiare și de afaceri, retail și distribuție, servicii publice, transport și industria prelucrătoare.
  • 4,7 milioane de noi locuri de muncă au fost create anul trecut ca urmare a activității turistice
  • Industria a sprijinit aproape 266 milioane de locuri de muncă - ceea ce înseamnă că 1 din 11 locuri de muncă de la nivel mondial este în turism.
  • Cheltuielile efectuate de turiștii internaționali au depășit așteptările și au crescut cu 4% la 1,3 trilioane de dolari americani.
  • În 2013 s-a înregistrat în mod special o creștere puternică a cheltuielilor din partea turiștilor din China, Rusia, Brazilia, Indonezia, Turcia și Egipt, către alte destinații.
  • Economiile care au beneficiat de creșterea veniturilor din găzduirea turiștilor internaționali includ US, UK, Thailanda, Hong Kong, Turcia, Japonia, Grecia, Rusia și Indonezia

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turismul a contribuit cu 9,5% la economia globală în 2013