Turnul Eiffel împlinește 125 de ani

Email Imprimare PDF

 

Turnul Eiffel împlinește 125 de ani

 

Venerabila Doamnă de Fier a Franţei împlineşte astăzi 125 de ani. Vorbim despre celebrul Turn Eiffel, construit de inginerul vizionar Gustave Eiffel pentru Expoziţia Universală de la Paris din 1889. Deşi hulită la vremea respectivă, uriaşa contrucţie metalică a devenit, de-a lungul vremii, simbolul Parisului şi principala atracţie turistică a oraşului.

Inaugurat la Expoziţia Universală din 1889, Turnul Eiffel ar fi trebuit să fie demolat 20 de ani mai târziu. A rezistat şi datorită valorii strategice şi ştiinţifice, pe turn fiind instalate primele antene de transmisii radio.

,,Dezgustătorul schelet metalic", aşa cum era considerat la acea vreme, a devenit pentru turisti nu doar un simbol naţional, ci şi una dintre principalele atracţii turistice ale lumii.

În cei 125 de ani de la inaugurare, Turnul Eiffel, înalt de 324 de metri, a fost vizitat de 250 de milioane de oameni. În zilele noastre, şapte milioane de turişti sunt atraşi în fiecare an de celebrul turn.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

 

 Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turnul Eiffel împlinește 125 de ani