Mai multa protectie pentru turistii care au pachete de vacanta

Email Imprimare PDF

 

Mai multa protectie pentru turistii care au pachete de vacanta

 

Turistii care isi alcatuiesc pachetele de vacanta folosind serviciile de pe internet sau din alta parte au nevoie de protectie suplimentara, pentru ca nu vor fi asigurati precum turistii care cumpara de la agentii traditionali de turism, spun deputatii europeni.

O propunere legislativa votata miercuri are in vedere asigurarea turistilor daca operatorul da faliment, protectia impotriva unor cresteri majore de preturi sau a unor modificari ale zborurilor si precizarea drepturilor in circumstante speciale, se arata intr-un comunicat transmis de Parlamentul European.

Regulile UE prezente privind pachetele de vacanta dateaza din 1990. De atunci, zborurile ieftine au luat amploare, iar vanzarile pe internet sau modificat substantial modul in care turistii planifica si cumpara vacantele. Cu toate acestea, multe dintre aceste pachete alcatuite pe internet nu fac subiectul regulilor actuale si turistii risca sa ramana intr-o zona legala gri care poate fi costisitoare.

Directiva actualizata va extinde definitia pachetelor de vacanta pentru a include cele mai multe tipuri de aranjamente de calatorie alcatuite din diferite elemente, cum ar fi zboruri, cazare si inchiriere de masini, pentru a proteja turistii in cazul unor probleme. Deputatii au insistat de asemenea ca turistii sa fie informati in mod detaliat inainte de a incheia un contract daca aranjamentele lor de calatorie nu reprezinta un pachet si nu ofera acelasi nivel de protectie.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Mai multa protectie pentru turistii care au pachete de vacanta