Europa Centrala si de Est, crestere spectaculoasa a numarului de turisti in primul semestru

Email Imprimare PDF

 

Europa Centrala si de Est, crestere spectaculoasa a numarului de turisti in primul semestru

 

Sosirile de turisti straini au inregistrat o crestere de 5% in prima jumatate a anului comparativ cu perioada similara a anului trecut ajungand la aproape 500 de milioane, arata un raport publicat marti de Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO), transmite EFE.

Organizatia precizeaza ca ritmul de crestere inregistrat in primul semestru este peste estimarile facute la inceputul anului, care vorbeau de o crestere de 3-4%. 

Destinatiile turistice din intreaga lume au primit 494 milioane de turisti in primele sase luni din 2013, cu 25 de milioane de turisti mai multi decat in perioada similara a lui 2012. Cresterea a fost mai puternica in destinatiile turistice din economiile emergente (6%) decat in cele din economiile avansate (4%). 

Pe regiuni, Europa a inregistrat o crestere surprinzatoare de 5% a numarului de turisti, sustinuta de Europa Centrala si de Est (10%) precum si Europa de Sud si Mediteraneana (6%). De asemenea, Asia si Pacificul au inregistrat si ele o crestere peste asteptari de 6% in timp ce rezultate sub asteptari au inregistrat cele doua Americi si zona Caraibelor.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult..

Sursa:www.dailybusiness.ro



Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Europa Centrala si de Est, crestere spectaculoasa a numarului de turisti in primul semestru