Scădere dramatică a tarifelor hoteliere în Turcia și Egipt ca urmare a protestelor

Email Imprimare PDF

 

Scădere dramatică a tarifelor hoteliere în Turcia și Egipt ca urmare a protestelor

 

 

Tarifele hoteliere au scăzut în medie cu 26% în Istanbul în luna iulie, ca urmare a prostestelor care au început aici pe 28 mai și care încă nu s-au terminat, potrivit Hotel Price Index, realizat lunar de site-ul trivago. Astfel, o noapte de cazare în luna iulie în Istanbul costă în medie 93 de lire sterline, comparativ cu 125 de lire sterline în luna iunie. Prețurile au scăzut de asemenea cu 15% față de aceeași lună a anului trecut, când o noapte de cazare costa în medie 110 lire sterline.

Tarifele hoteliere scăzute sunt anormale pentru această perioadă a anului, sugerând că hotelierii au scăzut prețurile pentru a încuraja turiștii să continue să viziteze țara, potrivit trivago.

Deși în Ankara, unde de asemenea au izbucnit proteste în luna iunie, nu s-au înregistrat schimbări semnificative în ceea ce privește tarifele hoteliere, prețurile la hoteluri în unele stațiuni turistice neafectate de proteste au scăzut, comparativ cu anul trecut. Astfel, în Antalya și Marmaris, tarifele hoteliere au scăzut cu 24%, respectiv 14% comparativ cu luna iulie 2012. O noapte de cazare în luna iulie costă în medie 74 de lire sterline în Antalya și 77 lire sterline în Marmaris, comparativ cu 98 lire sterline și respectiv 90 de lire sterline în aceeași lună a anului trecut.

Egipt: tarifele hoteliere au scăzut cu 13% în Cairo și cu 18% în Alexandria

 

Pentru a citi mai mutle stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.horeca,ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Scădere dramatică a tarifelor hoteliere în Turcia și Egipt ca urmare a protestelor