Te pregatesti sa pleci in vacanta? Ce drepturi ai daca iti intarzie avionul sau daca ti se pierde bagajul in aeroport

Email Imprimare PDF

 

Uniunea Europeana a lansat in Romania, in perioada 4-8 iulie, un eveniment dedicat informarii pasagerilor cu privire la drepturile lor atunci cand calatoresc in statele membre prin intermediul transportului aerian, campanile care se va desfasura in Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti.

Calatorii vor afla de la experti in domeniul protectiei consumatorilor ce drepturi au cand zborul lor intarzie, cand bagajul este pierdut sau cand pachetul de vacanta este diferit fata de ceea ce s-a promis in brosura. Evenimentul “E dreptul tau! Actioneaza!” are loc in cadrul campaniei Uniunii Europene pentru informarea consumatorilor. „An de an, un numar din ce in ce mai mare de oameni calatoresc cu avionul. Astfel, dreptul pasagerilor pe transportul aerian a devenit unul dintre cele mai importante domenii ale drepturilor consumatorilor”, declara, intr-un comunicat, Irina Chirtoiu, directorul Centrului European al Consumatorilor din Romania.

Pasagerii vor afla despre dreptul la informare din partea companiei aeriene, dreptul la asistenta si dezpagubiri de pana la 1.220 de euro, in conformitate cu politica companiei aeriene, in caz de intarziere prelungita a plecarii, anularea zborului sau refuz de imbarcare.

Pentru a citi o stire despre Aeroportul International Henri Coanda, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Te pregatesti sa pleci in vacanta? Ce drepturi ai daca iti intarzie avionul sau daca ti se pierde bagajul in aeroport