Cum arată cea mai înaltă şosea din România în vara lui 2012

Email Imprimare PDF

 

Cum arată cea mai înaltă şosea din România în vara lui 2012

Este cea mai înaltă şosea din România şi oferă o privelişte spectaculoasă! Vorbim despre Transalpina sau drumul naţional 67C, cunoscut şi sub numele de "Drumul Regelui". Pe culmi şerpuite, şoseaua se ridică la o înălţime de peste 2.000 de metri şi străbate trei judeţe: Alba, Gorj şi Vâlcea, traversând Munţii Parâng de la nord la sud. În ultimii ani, şoseaua a depăsit chiar şi Transfăgărăşanul din punctul de vedere al traficului de maşini.

Începuturile acestui drum sunt neclare. Unele surse susţin că a fost construit prima dată de legiunile romane, în timpul războaielor cu dacii, motiv pentru care pe hărţile de istorie este trecut sub denumirea de coridorul IV strategic roman. Există chiar şi o legendă locală, care spune că la sfârşitul secolului XVIII şi la începutul secolului XIX, fiecare familie a participat la construirea unei porţiuni din acest drum, în funcţie de posibilităţile fizice şi financiare ale sale.

Alţii spun că şoseaua ar fi fost construită şi pietruită de germani în timpul Primului Război Mondial.

Drumul a mai fost reabilitat în timpul celui de-al doilea război mondial, când germanii aveau nevoie de această cale de acces din motive militare. De atunci a fost foarte puţin întreţinut.
Trasalpina atinge, în Pasul Urdele, 2.145 de metri înălţime. Turiștii care trec pe aici sunt îmbiaţi cu produse naturale, oferite de localnici.

Pentru a cauta cazare in judetul Alba, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cum arată cea mai înaltă şosea din România în vara lui 2012