Turismul românesc dă semne de revenire

Email Imprimare PDF

 

Industria turistica romaneasca îşi revine, dar este încă relativ departe de afacerile atinse înaintea crizei. Numărul turiştilor cazaţi în primele patru luni a crescut cu 13%, la peste 1,7 milioane de persoane, uşor peste nivelul atins în aceeaşi perioadă din 2008. Totuşi, indicele care măsoară utilizarea locurilor de cazare rămâne semnificativ sub nivelul de dinaintea recesiunii.

Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor estimează că industria turistică a adus anul trecut 1,4% la produsul intern brut al României, iar sectorul va creşte simţitor în anii următori. De altfel, anul acesta, România va fi vicecampioana lumii din perspectiva avansului turismului, estimează experţii.

Începutul de an este favorabil. Numărul sosirilor în unităţile de cazare turistică a crescut, în primele 4 luni, cu 13,5%, la 1,77 milioane de persoane. Valoarea este foarte uşor peste nivelul consemnat în aceeaşi perioadă din 2008.

Dacă numărul turiştilor şi-a revenit, nu se poate spune acelaşi lucru şi despre activitatea hotelierilor. Indicele de utilizare netă a locurilor în unităţile de cazare a fost de 17,9% în prima parte a acestui an. În aceeaşi perioadă a anului 2008, însă, indicele de utilizare netă era de 26,5%. Aşadar, chiar dacă numărul turiştilor şi-a revenit, aceştia stăteau mai multe nopţi la hoteluri şi pensiuni.

A crescut şi numărul vizitatorilor străini. Potrivit INS, cei mai mulţi turişti de peste hotare vin din ţări europene, aproximativ 95% mai exact. În plus, turiştii veniţi din state ale Uniunii Europene reprezintă aproape două treimi din numărul vizitatorilor străini.

Pentru a citi despre unele dintre cele mai populare destinatii turistice in randul turistilor straini, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turismul românesc dă semne de revenire