Mamaia

Mamaia

 

Mamaia este cea mai renumită staţiune de pe Litoralul Românesc. Situată la N de Constanţa între Marea Neagră şi Lacul Siutghiol, este staţiunea de pe litoral cu cea mai mare capacitate de cazare. Mamaia este o staţiune cu o dezvoltare foarte dinamică, în fiecare an turiştii s-au obişnuit cu faptul ca Staţiunea Mamaia âi întâmpină cu ceva nou – palmieri, Aqua Magic, fântâni arteziene, Telegondola, autobuze supraetajate etc.

Plaja: Mamaia este unică prin lăţimea foarte mare a plajei şi lungimea de peste 8 km. Plaja are nisip fin, iar intrarea în apă este foarte lină. În mare parte, plaja este concesionată şi este amenajată cu sezlonguri şi umbrele – contra cost, însă sunt şi porţiuni mari de plajă unde se poate sta fără plată. Plaja din partea de sud la intrarea în Constanţa este mai îngustă şi mai pietroasă, cea din centru este lată, aglomerată şi este zona unde se organizează cele mai multe evenimente pe plajă. Plaja din partea de nord a staţiunii este cea mai bine amenajată şi are nisipul cel mai bun.
Din loc în loc pe plajă sunt instalate puncte de salvamar. Salvamarii sunt bine pregătiţi şi veghează zilnic între orele 08.00 – 20.00.

Activităţi, Obiective turistice: Una dintre principalele atracţii ale staţiunii este parcul acvatic AquaMagic care este un loc de distracţie pentru turişti. Aqua Magic este situat la intrarea în staţiune şi se adresează turiştilor de toate vârstele, având o capacitate de 2.500 vizitatori. Cu o suprafaţă de 4000 mp de apa, parcul de distracţie cuprinde topogane, piscine şi bazine. În acest parc se găsesc restaurante, baruri, fast-food, cofetării, precum şi suveniruri ilustrate. Turiştii pot opta pentru o plajă pe sezlonguri şi baie în piscină. Aqua Magic este iluminat astfel încât se pot organiza spectacole, sau alte petreceri nocturne, vizitatorii având posibilităţi de distracţie atât ziua cât şi noaptea. Pentru prima dată aici s-a construit un ring de dans în aer liber, cu efecte luminoase şi sonorizări precum şi jocuri de apă care funcţionează în funcţie de ritmul şi intensitatea muzicii.
Telegondola din Mamaia inaugurată în anul 2004 este o instalaţie de transport pe cablu, care permite turiştilor străbaterea la înălţime a staţiunii oferind o imagine de neuitat asupra staţiunii Mamaia, Mării Negre şi a lacului Siutghiol. Aceasta constituie, în România, o realizare unică şi unul dintre puţinele proiecte de acest tip din lume.
Proiectul Telegondola, cu o capacitate de transport de 600-1500 de persoane pe oră, este un mijloc care se adresează turiştilor doritori să admire la înălţime staţiunea Mamaia, turiştii putându-se îmbarca în două staţii, prima în zona hotelului Perla, iar cea de-a doua în zona Cazinoului.
Este de menţionat numărul foarte mic de vile şi inexistenţa cazărilor particulare care în restul staţiunilor de pe litoralul Românesc sunt bine reprezentate.
Un loc pitoresc îl reprezintă Satul de Vacanţă, original prin faptul că reuneşte tradiţiile româneşti din toate cele 40 de judeţe ale ţării. Cele 31 de restaurante, oferind atât mâncăruri tradiţionale cât şi preparate din peşte, sunt un adevărat răsfăţ pentru orice turist. Unul dintre cele mai faimoase restaurante din Mamaia este Hanul Piraţilor, construit în formă de vapor pe lacul Siutghiol. Turiştii însă îşi pot petrece seara şi în alte moduri, fie urmăresc un spectacol de cabaret în Melody Bar, Orient, Mioriţa, Cherhana (cu specialităţi din peşte), fie dansează toată noaptea în discotecile de ultimă oră. Tentaţiile sunt numeroase.
Pentru cei ajunşi în Mamaia, ofertele de divertisment depăşesc orice aşteptări. Terenurile de sport, piscinele, grădinile, parcurile de agrement („Luna Parc”), cinematografele satisfac orice capriciu. În fiecare vară, teatrul de vară din Mamaia găzduieşte Festivalul muzicii uşoare româneşti, unde cele mai bune voci îşi dispută mult râvnitul trofeu. În restul timpului puteţi asculta postul Radio Vacanţa, difuzat pe întregul litoral, post care emite în limbile de circulaţie internaţională. În ceea ce priveşte sporturile nautice, sunt la ele acasa: pe lacul Siutghiol se pot practica schi nautic, scuba diving, yachting, surfing.

 

Galerie foto

Mamaia / 1Mamaia / 2Mamaia / 3Mamaia / 4Mamaia / 5Mamaia / 6Mamaia / 7

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Litoral Marea Neagră Mamaia