Satul Bodesti

Email Imprimare PDF

 

Satul Bodesti

Situat la 4 kilometri de soseaua care leaga orasul Arad de Brad, satul Bodesti, apartinand comunei Halmagiu din judetul Arad te trimite cu gandul la un sfarsit de saptamana cu liniste deplina si regasire, atat prin locul in care este amplasat, cat si prin biserica din lemn care vegheaza asupra imprejurimilor. Numele satului Bodesti vine de la familia Bodea, intemeietoarea localitatii, fara urmasi in zona, insa cu rasunet in cateva toponime din regiune.

Despre biserica care poarta hramul “Pogorarea Duhului Sfant” va putem spune ca a fost ridicata in jurul anului 1760 si a trecut prin diverse lucrari de restaurare de-a lungul timpului, ultima fiind in 1957. In interiorul bisericii sunt zugravite si iconostasul si peretii, de zugravi populari, in stil bizantin, in anul 1831, fapt atestat de o insemnare care se afla pe zidul bisericii.

Locasul adaposteste unele icoane cu o vechime de trei secole, iar in curtea bisericii sunt inmormantate cateva personalitati ale culturii aradene, precum Nicolae Butariu, militant pentru drepturile si cultura poporului roman in aceasta zona, si profesorul Traian Mager, monograful regiunii Halmagiului.

Lasand in urma biserica, de la Bodesti spre Halmagiu, drumul national strabate un platou inalt, de pe care se poate admira panorama satelor de deal si de munte, iar din departare te saluta muntele Gaina.

Autor: Diana Petrut

Pentru a cauta cazare in judetul Arad, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Satul Bodesti