Manastirea Snagov: de la mormantul lui “Dracula” Vlad Tepes, la Michael Jackson

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Manastirea Snagov: de la mormantul lui “Dracula” Vlad Tepes, la Michael Jackson

Manastirea de pe lac, cum e cunocut lacasul de cult de la Snagov, din apropierea orasului Bucuresti a devenit loc de pelerinaj turistic dupa ce s-a aflat ca aici ar fi fost inmormantat celebrul domnitor Vlad Tepes. Nu se va sti probabil niciodata adevarul legat de acest subiect, dar legenda locului da crezare acestei variante care a dus la faima de astazi a manastirii Snagov.

Misteriosul mormant

Potrivit legendei, dupa moartea lui Tepes, care a avut loc in batalia cu turcii de la 1476, calugarii manastirii Snagov i-au gasit trupul si l-au inmormantat crestineste in acest loc. In biserica a fost gasit intr-adevar un mormant al unui barbat imbracat in haine scumpe, dar istoricii nu au reusit sa confirme cine a fost inmormantat in acel loc. Oricum, de cand Vlad Tepes a fost identificat in anumite lucrari occidentale cu celebrul Dracula, manastirea Snagov a intrat si in atentia turistilor de peste hotare.

Important centru monahal

Dincolo de legenda mormantului lui Vlad Tepes, manastirea de langa Bucuresti isi confirma importanta si prin existent, aici, a unui important centru monahal inca de pe vremea lui Constantin Brancoveanu. Acesta a infiintat aici o tipografie de buna calitate. La Snagov a activat carturarul Antim Ivireanul, care a tiparit primele carti in limba romana, cu caractere latine.

Loc vizitat de Nicolae Balcescu si Michael Jackson

La Snagov s-au ascuns dea lungul timpului numerosi domnitori, locatia fiind una adecvata in acest sens. Aici si-a gasit refugiul si Nicolae Balcescu, dupa Revolutia de la 1848. In functie de mersul istoriei, la manastire a fost ascuns si centrul de batere a monedei din Vlahia, locul functionand practic si ca o banca. Dupa 1990 manastirea Snagov a fost vizitata si de oaspeti de seama de peste hotare, cel mai cunoscut fiind celebrul star pop Michael Jackson.

Pentru a citi si despre bisericile din Bucovina, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Autor: Ionut Vasilescu

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Aktuális oldal: News Manastirea Snagov: de la mormantul lui “Dracula” Vlad Tepes, la Michael Jackson