Salina Turda

Salina

 

Prima atestare documentară a extragerii sării în Turda datează din anul 1271. Zăcământul de la Turda este situat în nord-estul oraşului pe o suprafaţă de 45 kmp.  Mediul salin este deosebit de prielnic în tratarea afecţiunilor respiratorii datorită temperaturii constante de 10-12 grade Celsius şi a umidităţii de 75-80% precum şi datorită concentraţiei optime de aerosoli (particule de sare solide foarte fine).

Mina Rudolf a fost amenajată ca şi sală de tratament subterană unde există un amfiteatru cu peste 100 de locuri cu scaune încălzite, teren de sport, bowling, minigolf dar şi o gondolă imensă, un ascensor pentru persoanele care se deplasează mai greu.

Mina Terezia este o mină de tip clopot cu o adâncime de 90 m în a cărei vatra s-a format un lac subteran cu adâncimea de 5-8 metri şi un diametru în jur de 70 m. Astfel s-a construit un debarcader pe lac cu bărci care permit plimbarea turiştilor pe lacul salin.

 

Galerie foto

Salina Turda / 1Salina Turda / 2Salina Turda / 3Salina Turda / 4Salina Turda / 5Salina Turda / 6Salina Turda / 7Salina Turda / 8Salina Turda / 9

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Saline Salina Turda