Manastirea Barsana - o parte din Rai pe pamant

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

Manastirea Barsana
Manastirea cu hramul “Soborul Sfintilor 12 Apostoli” este situata la iesirea din localitatea Barsana, pe valea Izei - tinutul de legenda al cutezantei maramuresene, pe drumul judetean 186 la kilometrul 17. Manastirea de maici de la Barsana se afla la 22 de km de municipiul Sighetu Marmatiei, in apropierea celui mai stramt loc din albia raului Iza.
La Barsana este un ansamblu manastiresc care contine o biserica din lemn, una dintre cele mai inalte din Europa, un muzeu, o minibiblioteca, chilii unde turistii pot fi gazduiti, locuri de parcare si drum de acces pana la poarta manastirii.
Traind intr-o lume plina de stres si de probleme, manastirea este privita ca o oaza de relaxare, in care poti sa te regasesti pe tine insuti si de asemenea locul in care poti comunica cu Divinitatea. Totodata, in urma unei vizite la acest sfant lacas, esti cuprins de un sentiment unic de liniste, de armonie sufleteasca, care te face sa revii pe aceste meleaguri ori de cate ori este posibil.
Constructiile care formeaza ansamblul manastiresc au forme arhitecturale gratioase, specifice zonei Maramuresului, o imbinare potrivita a culorilor, a liniilor, a volumelor, care iti incanta ochiul si te face sa descoperi fascinantul spirit artistic care se regaseste in intregul asezamant. Peisajul care inconjoara Manastirea este de asemenea mirific, o armonica unduire intre coline, paduri si raul Iza. Manastirea Barsana este o binecuvantare trimisa de la Dumnezeu pe pamant pentru intreg neamul romanesc si nu numai, o oaza de regasire in care putem sa avem grija de sufletul fiecaruia dintre noi.
Articol realizat de Alexandra Maris

Rezervare

Aktuális oldal: Látványosságok