Lacul Bucura

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Lacul Bucura

In vremuri demult trecute, aici se adunau haiducii din Banat, Transilvania si Oltenia pentru a-si imparti comorile. Pentru ca pe urmele lor era potera, acestia isi aruncau aurul si bijuteriile in lac. De aceea se spune ca pe fundul acestuia, in prezent, se afla bogatii nebanuite, care ard de nerabdare sa fie scoase la lumina. Astfel,daca simti spiritul de aventura dand navala peste tine, sa stii ca il poti epuiza intr-o expeditie la Lacul Bucura din Parcul National Retezat.

Se spune despre Lacul Bucura ca este cel mai mare lac glaciar din Romania, cu o suprafata de aproape 9 hectare.Ascuns intre crestele masivului Retezat, ce-l inconjoara asemenea zidurilor unei cetati, Lacul Bucura este considerat locul ideal pentru cei care iubesc natura si salbaticia, drumurile pana la el oferind privelisti de tinut minte. Durata unui traseu catre acest lac este estimata in jurul a trei sau patru ore, in functie de diversi factori, de la bagaje la rezistenta, de la rezistenta la natura razvratita. Unul dintre traseele recomandate este Pietrele-Lacul Bucura, insa pe langa acesta mai pot fi urmate si altele, ca de exemplu: Lacul Bucura-Campul lui Neag (de parcurs in opt sau zece ore), Gura Apei-Lacul Bucura, cunoscut ca fiind extrem de periculos pe timp de iarna sau Lacul Zanoaga-Lacul Bucura.

Odata ajuns la altitudinea de 2000 de metri, nu ai cum sa ramai nepasator in fata celui mai impunator lac alpin din Carpatii romanesti. Aici nu trebuie sa te gandesti si sa te razgandesti, trebuie sa simti, sa traiesti, sa te lasi in voia aerului rece, sa lasi imaginatia sa zboare printre tufisurile dese de jnepeni sau sa hoinareasca printre brazi. Trebuie sa te bucuri de tot ce ti se ofera, ca doar esti la Lacul Bucura.

Autor: Diana Petrut

Pentru a citi mai multe despre Parcul National Retezat, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Látványosságok