Aquaparc de 7 mil. euro la Băile Herculane

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Aquaparc de 7 mil. euro la Băile Herculane

Ministerul va finanţa cu 5-7 milioane euro, din fonduri europene, construirea unui aquaparc în staţiunea balneoclimaterică Băile Herculane.

În următorii doi ani, MDRT va investi circa 20 milioane euro în staţiunea Băile Herculane.

Ministrul a precizat că proiectul aquaparcului a fost deja prezentat MDRT, dar că proiectantul solicitase, pentru această investiţie, o sumă prea mare. Ministerul nu va finanţa proiectul cu mai mult de 5-7 milioane euro.

Ministrul a declarat joi că încasările din turismul medical ar putea aduce la bugetul statului 500 de milioane de euro până în 2015, aceasta fiind o formă de turism de mare potenţial, dar insuficient exploatată.

Staţiunea Băile Herculane, aflată în judeţul Caraş-Severin, este una dintre cele mai vechi staţiuni balneare ale lumii, fiind integrată în Parcul Naţional Valea Cernei-Domogled şi amplasată la o altitudine de 160 m. Localitatea Băile Herculane are circa 5.300 locuitori.

Trei ministere, cel al Dezvoltării Regionale şi Turismului, al Sănătăţii şi cel al Educaţiei şi Cercetării au semnat joi un protocol de colaborare interinstituţională pentru promovarea şi dezvoltarea turismului medical.
Pentru a citi mai multe despre Baile Herculane, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Aquaparc de 7 mil. euro la Băile Herculane