Vacanta anulata: Cum recuperezi banii?

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Agentiile de turism de la care achizitionati o vacanta nu sunt neaparat responsabile in cazul in care decideti anularea calatoriei din motive personale. Wall-Street.ro a discutat cu tur operatori si companii de transport aeriene si a aflat care sunt conditiile in care se pot recupera banii pe un voiaj.

Penalizarile aduse la cunostinta turistului sunt impuse de furnizori, fie ei hotelieri, companii aeriene sau agentii de turism partenere. Practic, agentiile de turism nu au o politica anume pe care o aplica in cazul in care un client renunta la o calatorie.

Conform legislatiei in vigoare, agentiile de turism are obligatia de a incheia un contract (in care sunt stipulate termenele de decomandare cu sau fara penalitati) cu turistul in momentul in care acesta cumpara un pachet de servicii.

In cazul in care turistul renunta la calatorie, dar a incheiat o asigurare storno (riscul de anulare al calatoriei) la achizitionarea serviciilor turistice, compania de asigurare decide in privinta restituirii sumei aferente de bani.

Este important ca data incheierii asigurarii sa fie identical cu cea a achizitionarii produsului turistic.

Pentru a citi despre posibile destinatii de vacanta de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Vacanta anulata: Cum recuperezi banii?