London: kevesebb a turista, mint tavaly

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

London: kevesebb a turista, mint tavaly

 

Nem tapasztalható az olimpiától elvárt gazdasági fellendülés a londoni turisztikai helyszíneken és a hotelek foglaltsága is alacsonyabb a tavalyinál – derül ki a K&H Bank londoni olimpiával kapcsolatos elemzéséből.

A szakemberek azonban felhívják a figyelmet, hogy mindez 12-éig még változhat, ráadásul egy olimpia rendezése esetén a szervező ország elsősorban hosszú távon gondolkodik, így leginkább 4-8 év múlva lehet majd kiértékelni, mit és hogyan csinált London. „A szálláshelyek többsége megemelt tarifával szerette volna értékesíteni szabad férőhelyeit, ám május után egyre csökkent a foglalások száma, így számos hotelek még a 2011-es szint alá is vitte az árakat, csak hogy betöltse az üres szobákat” – magyarázta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.
A Financial Times brit gazdasági napilap adatai szerint öszszességében 25 százalékkal kerülnek kevesebbe a szálláshelyek, mint tavasszal, de ezzel sem sikerült sokkal megnövelni a hotelek foglaltságát, ami még így is 20 százalékkal alacsonyabb, mint 2011 ezen időszakában. Bár a londoni olimpia több embert vonzott, mint az előző nyári játékok helyszínei, a 100 ezer látogató még mindig visszaesésnek számít az átlagos londoni 300 ezer turistához képest.

További cikkeket olvashat itt

Olvass tovább...

Forrás:www.kronika.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Újdonságok és hírek London: kevesebb a turista, mint tavaly