Turnul Sfatului - Sibiu

E-mail Print PDF
 
Turnul Sfatului Sibiu
 

 
        Atunci cand te gandesti sa scrii despre atractiile turistice dintr-o anumita zona gandul iti zboara imediat catre...casa. In cazul meu catre Sibiu, locul in care ma intorc de fiecare data cu mare placere si unde gasesc atractiile turistice ca fiind cele mai atractive, si asta pentru ca sunt locuri familiare... sunt locurile pe care le stiu de-o viata.

        Am sa ma opresc la Turnul Sfatului -  unul dintre cele mai cunoscute repere si simboluri ale Sibiului - situat in centrul orasului, o constructie usor de remarcat din orice punct ai privi-o.

        In documentele istorice ale orasului Turnul Sfatului apare mentionat pentru prima oara intre anii 1224-1241. De ce poarta aceasta denumire? Deoarece este situat langa cladirea in care, pe vremuri, se aduna „sfatul orasului”.

        Bineinteles ca de-a lungul timpului aspectul turnului a suferit modificari: dupa ce a fost daramat in urma unui cutremur destul de puternic produs in anul 1586, a fost reconstruit, pentru ca mai apoi sa aiba de suferit partea superioara. Acoperisul a trecut de la forma piramidala – pe care o avea initial – la una cu patru turnulete pe margini. Totusi, din 1824 si pana astazi, il regasim cu un singur turn la mijloc.

        Asa cum structura a avut de suferit, si intrebuintarile Turnului Sfatului au fost multe si diverse: in vechime a constituit un important punct de observatie in caz de incendii, mai apoi a adapostit recolte, peretii sai au fost folositi drept muzeu de stiinte nationale, iar mai nou, se organizeaza diferite expozitii de arme medievale. Acum este muzeu, asa cum trebuie sa fie un un loc atat de vechi si de renumit.

        Asadar, daca ai drum prin Sibiu, acorda putin din timpul tau Turnului Sfatului. Patrunde in el si bucura-te de intoarcerea in timp pe care interiorul sau ti-o ofera.

 

       Articol realizat de Sorina Danila

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Atracţii turistice Turnul Sfatului - Sibiu