Salina Targu Ocna – judetul Bacau

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Salina Targu Ocna – judetul Bacau

Spectacolul sarii, asa imi place mie sa definesc salinele.

Frumoasa Salina Targu Ocna se gaseste la 2 km de localitatea Targu Ocna, in masivul de sare, Valcele-Slatinele, la o adancime de 240 m si este cunoscuta pentru microclimatul de salina, ce reprezinta un factor natural important in tratamentul afectiunilor respiratorii.

Cum a ajuns aceasta salina sa fie utilizata in scop terapeutic? S-a pornit de la o serie de observatii, minerii care lucrau in mina nu se imbolnaveau de bronsita cronica si astm, ameliorarea chiar si disparitia completa a crizelor de astm la bolnavii ce fusesera refugiati aici in timpul celor doua razboaie mondiale, aceasta salina, inainte doar o pestera a fost utilizata ca adapost in timpul bombardamentlelor.

Care este principala caracteristica a microclimatului salinelor? Constanta parametrilor fizici, chimici si microbiologici, fara variatii zilnice sau sezoniere spre deosebire de aerul exterior.

Temperatura din salina este, cu variatii minime, cuprinsa intre 12,8 – 12,9 grade C, toamna si iarna, iar vara, intre 13,2 – 13,4 grade C. Umiditatea variaza putin 75% iarna, vara 82%. Presiunea atmosferica este cuprinsa intre 70-73 cm Hg, nu exista alergeni, germeni patogeni, iar curentii de aer au viteze foarte reduse.

In salina, poti cere sfaturi de la un cadru medical specializat si un profesor de sport, iar programul de tratament cuprinde, odihna, gimnastica medicala, plimbari, alergari ca antrenament, dar moderat la efort. Salina este dotata cu terenuri de sport (baschet, mini-fotbal, tenis de camp, tenis de masa), spatii de joaca pentru copiii (dotate cu leagane, topogane).

Sursa: www.deweekend.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Salina Targu Ocna – judetul Bacau