Pensiunea Irina

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Pensiunea Irina

La 7 km din Curtea de Arges se trece pe langa lacul de acumulare al hidrocentralei Cerbureni. Urmeaza satul Albestii Pamanteni (comuna Albesti de Arges) - atestat la 1523.

Trecem apoi prin satul Corbeni (20 km de Curtea de Arges) atestat la 1454. La 3 km de Corbeni se afla satul Bucsenesti unde se afla o biserica, monument istoric inaltata la 1747. Inainte de a intra in cheile argesului se gaseste casa unde a trait compozitorul George Stefanescu (1843-1925) - figura ilustra a muzicii noastre, el fiind creatorul primei simfonii romanesti.

Continand drumul prin cheile Argesului, privirea ne este atrasa de castelul de echilibru, inalt de 140 m si de pavilionul administrativ al hidrocentralei de pe Arges. De la uzina care se afla ascunsa sub munte, apa trece prin subteran pana la Oesti. Barajul Vidraru, primul din tara noastra, al saselea din Eur opa si al noulea din lume, formeaza in amaonte un lac cu suprafata de aproape 900ha si un volum de 465 mil. mc de apa. Imediat langa coronamentul barajului se inalta un turn prismatic inconjurat de o scara ce urca pana la o platforma ce ofera o minunata priveliste asupra muntilor. Pe aceasta terasa se afla o imensa statuie reprezentand un Prometeu gigantic, construita de sculptorul Constantin Popovici, ca monument al electricitatii.

Pensiunea Irina, situată în comuna Corbeni la 20 de km de orasul istoric Curtea de Arges si 10 km de cel mai mare si important baraj din Romania va ofera conditii excelente de a petrece vacanta, sarbatorile, concediul sau sfarsitul de saptamana. Retrasa si indepartata de aglomeratia orasului Pensiunea Irina va ofera conditiile de cazare necesare relaxarii si odihnei la munte. Pensiunea este amplasata pe un teren de 2000 metri patrati, cu o capacitate de cazare de maxim 18 de persoane, si se diferenteaza de celelalte pensiuni prin cadrul natural deosebit si conditiile exceptionale de cazare. Pensiunea ofera o variata gama de conditii pentru relaxare dintre care un treren de fotbal (tennis), o sala de fitness, o sauna, un teren de joaca pentru copii, un foisor cu barbecue, internet si televiziune prin satelit.

Superbul cadru natural al vaii Argesuiui si a imprejurimilor acesteia ofera posibilitatca efectuarii de drumetii catre culmile inalte ale Fagarasului sau organizarea de partide de vanatoare si pescuit.

Frumusetea naturala a acestor meleaguri a nascut legende si uimeste calatorul in orice anotimp al anului. Foarte aproape de pensiune se afla Cetatea Poenari, ridicata in sec. al XlV -lea.Astazi, Cetatea Poenari, fiind inclusa in "Turul Dracula".

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Pensiunea Irina