Praid, viata sanatoasa intr-un loc sanatos

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Praid, viata sanatoasa intr-un loc sanatos

Simti ca numai o supradoza de vitamine te poate scapa de stresul si oboseala acumulate in ultimul timp din cotidian?Tin sa te anunt ca nu e chiar asa. Ce-ar fi daca ai incerca sa elimini disconfortul intr-un mod natural? In judetul Harghita, vizitand salina Praid. Oras subteran in miniatura, situat la 120 de metri adancime, format din baze de tratament, cafenele, locuri de distractie, o galerie a vinurilor adapostind 275 de feluri de vin a 25 viniculturi din 6 tari europene, dar si o capela construita in anul 1993, unde se tin chiar si slujbe, in fiecare zi de miercuri, joi si vineri, pentru ortodocsi, catolici si reformati. Nu trebuie uitate nici locurile pentru "reculegere" intelectuala: internet cafe si un muzeu al minei de sare instarit, adapostind cristale de sare, instrumente si unelte folosite in exploatarea si transportul sarii, obiecte de arta populara.

Despre actiunea terapeutica a salinei Praid putem spune ca aerul puternic ionizat ajuta in tratarea afectiunilor respiratorii; astfel, daca pe langa recreere si recreare, cauti si solutii de vindecare, poti urma tratamente sub supravegherea unei echipe medicale care pregateste programe de gimnastica si respiratie pentru fiecare boala in parte. Alte indicatii? Pot face referire la localitatea Praid unde exista si un strand cu apa sarata, amenajat; langa acesta sunt puse in valoare bai fierbinti a caror apa bogata in sare si iodurata are efect calmant, relaxant fizic si psihic,dar e potrivita si pentru tratarea reumatismului. Da, suna atat de bine ca ai merge numaidecat la bai. Insa trebuie sa stii ca ele sunt deschise doar in perioada 1 iunie-15 octombrie.

In schimb, salina Praid te asteapta cu bunatati pentru o viata sanatoasa. Reactii adverse nu provoaca, contraindicatii nu sunt. Modul de administrare? In orice perioada a anului, cum simti ca e nevoie sa-ti reimprospatezi mintea si sufletul si iti doresti un moment de recreere.

Aurtor: Diana Petrut

Pentru a cauta cazare in judetul Harghita, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

You are here: Atracţii turistice Praid, viata sanatoasa intr-un loc sanatos