Legenda cetatii Ardud

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Legenda cetatii Ardud

Una dintre cele mai vechi cetati din judetul Satu Mare isi datoreaza popularitatea turistica unei legende care o are in prim plan pe fata principelui Francisc Rakoczi. Cetatea Ardudului, caci despre ea este vorba, a fost ridicata in 1481 de nepotul lui Dragos Voda, principele Bartolomeu Drag.

Atractia cetatii este pivinita, locul unde s-ar afla si astazi fiica lui Rakoczi. Legenda spune ca, neputand sa-l invinga pe principe, austriecii au incercat printr-un siretlic sa afle planurile cetatii. Astfel, au trimis un ofiter sa o seduca pe fata principelui, pentru a afla secretele acestuia.

Afland de acest lucru, Rakoczi si-a blestemat fiica, iar localnicii sustin ca ea bantuia si astazi pivnita castelului. Legenda spune ca acest blestem poate fi rupt doar de flacaii viteji care se aventureaza in pivnita din Cetatea Ardud.

Acestia trebuie sa urmeze fantoma fetei lui Rakoczi, sa o sarute de trei ori si sa nu priveasca in urma, pentru ca altfel se transforma in stana de piatra. Numai ca, pana acum, nimeni nu a reusit sa rupa blestemul Cetatii Ardud.

Pentru a cauta cazare in Satu Mare, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Legenda cetatii Ardud