Fitch consideră că riscurile legate de Grecia au scăzut, dar criza din zona euro nu s-a sfârşit

Email Imprimare PDF

 

Agenţia de evaluare financiară Fitch a apreciat luni, într-o notă publicată la Bruxelles, că riscurile legate de situaţia din Grecia au scăzut în urma alegerilor din această ţară, dar susţine că în zona euro criza va mai continua, relatează agenţia EFE.

'Este improbabil ca situaţia de criză să înceteze până când liderii europeni nu vor elabora o foaie de parcurs credibilă pentru a completa uniunea monetară cu o mai bună integrare fiscală şi financiară', scrie Fitch. Agenţia estimează că victoria conservatorilor din partidul Noua Democraţie la alegerile legislative din Grecia va diminua pe termen scurt riscul unui faliment necontrolat al acestei ţări, care ar putea să conducă la o ieşire a ei din zona euro.

În consecinţă, Fitch nu va acorda o perspectivă negativă datoriilor suverane din zona euro, aşa cum a avertizat că va proceda în eventualitatea în care ar fi considerat ieşirea Greciei din zona euro un scenariu probabil. 'Criza din Grecia şi din zona euro continuă să fie intensă', subliniază Fitch, care avertizează că o puternică opoziţie parlamentară a formaţiunii radicale de stânga Syriza va face ca noul guvern grec să fie 'fragil'.

Pe de altă parte, Fitch mai atenţionează asupra accelerării contractării economiei greceşti, în timp ce nivelul lichidităţilor de care dispune această ţară este tot mai scăzut, ceea ce impune o formare rapidă a noului guvern care să primească noua tranşă din ajutorul internaţional oferit de UE şi FMI.

Pentru a citi si despre situatia Greciei, in ceea ce priveste sosirile turistilor romani, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Fitch consideră că riscurile legate de Grecia au scăzut, dar criza din zona euro nu s-a sfârşit